ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ «11ος ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» 2016,RESULTS «11th FILOKTITIS» 2016 VELIKA LARISA 4-9-2016

11ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» 2016

>>FOTOS FILOKTITI 2016<<

 

Ένας σημαντικός αθλητικός θεσμός κοινωνικού χαρακτήρα για τα παράλια του νομού Λάρισας

  • Με 64 κολυμβητές από όλη την Ελλάδα

  • 21 συμμετοχές στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και 43 στην «κλασσική» διαδρομή των 5 χιλιομέτρων

  • 15 συμμετοχές στον νυχτερινό κολυμβητικό «περίπατο» απόστασης 1 χιλιομέτρου!

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και την συμμετοχή 64 κολυμβητών και κολυμβητριών ολοκληρώθηκε ο 11ος Πανελλήνιος Μαραθώνιος Κολυμβητικός Αγώνας «Φιλοκτήτης» που έγινε στη Παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς, το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από την άποψη των κανόνων ασφαλείας αν και οι κολυμβητές αγωνίστηκαν με ελαφριά «κόντρα» γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθειες τους. Σε γενικές διαδρομές επικράτησε καλοκαιρία, η παραλία ήταν γεμάτη από λουόμενους ενώ η παράκτια διαδρομή του αγώνα ευνοεί την παρακολούθηση της προσπάθειας των αθλητών από κάθε σημείο της ακτογραμμής. Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησαν τον τερματισμό των αθλητών στην οργανωμένη ακτή στο «Καφέ Σπιτάκι» χαρίζοντας το πιο ζεστό τους χειροκρότημα σε όλους τους κολυμβητές.

Ο «Φιλοκτήτης» αποτελεί εδώ και έντεκα συνεχή χρόνια ένα σημαντικό αθλητικό θεσμό και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την περιοχή αφού είναι ο μοναδικός – στο είδος του – αγώνας ανοικτής θάλασσας που διεξάγεται στον νομό της Λάρισας. Για μια ακόμη χρονιά ο αγώνας ήταν άψογος σε οργανωτικό επίπεδο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία αφού συνολικά 64 ερασιτέχνες κολυμβητές κάλυψαν τις αποστάσεις των δέκα και πέντε χιλιομέτρων σε αξιοσημείωτους χρόνους. Χαρακτηριστικό του αγώνα οι συμμετοχές αθλητών της κολύμβησης, από την Λάρισα, τον Βόλο, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Χαλκιδική, την Σκιάθο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 10 έως 67 ετών!

Συν-διοργάνωση.

Τον αγώνα συν-διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας (Ν.Ε.Λ.), ο Δήμος Αγιάς, το «Καφέ Σπιτάκι» και το Πανελλήνιο Σωματείο Μαραθώνιας και Χειμερινής κολύμβησης «ΑΛΣ»

>>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«11ος ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» 2016<<

>>ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ«11ος ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» 2016,RESULTS «11th FILOKTITIS» 2016 VELIKA LARISA [10000m]<<

>>ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ«11ος ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» 2016,RESULTS «11th FILOKTITIS» 2016 VELIKA LARISA [5000m]<<