NEWS-ΝΕΑ

ALS FLAG ΙΙI

  • Arch to Arc: Ο Λευτέρης Παρασκευάς επιχειρεί απόψε το πιο ακραίο τρίαθλο του κόσμου!

Από το βράδυ, 21 Ιουλίου 2015, στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) και με σημείο εκκίνησης την Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου (Marble Arch), ο Λευτέρηςθα επιχειρήσει να τρέξει σε 15 με 16 ώρες, κατά προσέγγιση, 140 χλμ από το Λονδίνο έως το Ντόβερ. Στη συνέχεια, θα κολυμπήσει τα μεσάνυχτα της 22ας Ιουλίου 2015 ή τα ξημερώματα της Πέμπτης, 23 Ιουλίου 2015, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, 33,8 χλμ  διασχίζοντας το στενό της Μάγχης ως το Καλέ στις ακτές της Γαλλίας και την Πέμπτη θα κάνει ποδήλατο για 289,7 χλμ μέχρι το τερματισμό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι (L’Arc de Triomphe) με στόχο όχι μόνο να τερματίσει, αλλά και να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των  61 ωρών και 27 λεπτών συνεχούς αγώνα! Ο Λευτέρης θα επιχειρήσει το κολυμβητικό σκέλος του αγώνα που είναι και το πλέον απαιτητικό, με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεδομένου του συνολικού εγχειρήματος, οι οποίες με βάση τις μέχρι τώρα προβλέψεις αναφέρονται  – στην καλύτερη των περιπτώσεων –  σε 3 έως 5 Μποφώρ ανέμου.

Με το Enduroman, ArchtoArc, τον τέταρτο και τελευταίο μιας σειράς άθλων, ολοκληρώνεται και η φιλανθρωπική εκστρατεία «TheExtraMile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά», μέσω της οποίας ο Λευτέρης επεδίωξε να συγκεντρώσει πόρους – τους οποίους θα κατανείμει κατάλληλα το ΜΚΣ «Δεσμός» – για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ» και της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Ο τέταρτος και πλέον επίπονος άθλος του Λευτέρη για το ArchtoArc θα καταγραφεί τηλεοπτικά και θα αποτελέσει το βασικό υλικό σχετικού ντοκιμαντέρ.

NEWS FROM LEFTERIS PARASKEVAS

LefterisParaskevas . finished! Run complete at Run stage took 16hrs, 37mins. Ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος σε 16:37

Lefteris Paraskevas started his from Samphire Ho at 0121. Stars out, some cloud. Sea average conditions.Ξεκίνησε τον διάπλου της Μάγχης απο Samphire Ho στις 1:21 την νύχτα.

 Στις 3 περίπου τα ξημερώματα, μετά από σχεδόν τρεις ώρες κολύμβησης στους 16 βαθμούς, άρχισα να παρουσιάζω έντονα συμπτώματα υποθερμίας και αδυναμίας. Υπέφερα από έναν πόνο στο πόδι μου κι ένα ανεξήγητο πρήξιμο, η κατάσταση μου δεν ήταν καθόλου καλή και οι συνθήκες ακατάλληλες και αδύνατες να συνεχίσω. Έτσι αναγκάστηκα να σταματήσω τον αγώνα, με την επώδυνη συνειδητοποίηση πως όχι μόνο χάνω την ευκαιρία να καταρρίψω το ρεκόρ, αλλά και να ολοκληρώσω κανονικά τον αγώνα… Τον αγώνα για τον οποίο προπονούμαι καθημερινά εδώ και δύο χρόνια.

Αυτό, όμως, είναι ο αθλητισμός: μία συνεχής προσπάθεια που το αποτέλεσμά της είναι σχετικά προβλέψιμο, όχι προδιαγεγραμμένο. Αποφάσισα να συμμετάσχω σε ένα αγώνα γνωρίζοντας ότι ενδεχομένως και να με σταματήσει από την προσπάθειά μου ένας κακός καιρός, μια υποθερμία… Αλλά η πραγματικότητα αυτή, δεν με σταμάτησε από το να δοκιμαστώ και να κυνηγήσω τον στόχο μου.
Αυτή είναι η ομορφιά που κρύβει κάθε προσπάθεια: ο αγώνας, η αφοσίωση, η πειθαρχία, η πίστη σε έναν στόχο, η αποφασιστικότητα, το ψυχικό σθένος, η συνεργασία και η χαρά της συμμετοχής. Το Ταξίδι δηλαδή, όχι ο προορισμός.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά αύριο με το τρίτο σκέλος, το ποδηλατικό, εκτός διοργάνωσης.
Παρ όλες τις αντιξοότητες, συνεχίζω την προσπάθειά μου και θα δώσω ότι δυνάμεις έχω για να τερματίσω και να ολοκληρώσω την προσπάθεια αυτή.
Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράστασή σας και την αγάπη σας. Είμαι σίγουρος ότι θα εξακολουθείτε να με συνοδεύετε με τη σκέψη σας μέχρι τον τερματισμό!

Εκκίνηση 06:05 από Pas-de-Calais – Γαλλία για το ποδηλατικό σκέλος, με τελικό σημείο τερματισμού την Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe) στο Παρίσι.

Ποδηλασία απο Pas-de-Calais μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου, μετα από 13 ώρες και 300 χλμ, εκτός διοργάνωσης Arch to Arc!

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!

  • Διπλή διάπλευση του Τορωναίου Κόλπου από τον Μίλτο Καραγεωργιάδη και νεο ρεκορ!!!

Πέμπτη 9 Ιούλιου ξεκίνησε από την παραλία της Νικήτης ο 45χρονος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Μίλτος Καραγεωργιάδης για την διπλή διάπλευση του Τορωναίου κόλπου. Και τα κατάφερε και μάλιστα με νέο ρεκόρ 15 ώρες και 09′ λεπτά. Άξιος συνοδός του και προπονητής του ο Νικόλας Ρεπανάς που μαζί με τον καπετάνιο Μιχάλη και την συνεχή δτήριξη του Περικλή Στέλλα πρόσθεσαν ακόμα έναν άθλο στην μαραθώνια κολύμβηση!!! H ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΑΘΛΗΤΗ!!!

  • 5-4-2014 «Marathon des Sables»205 km GIORGOS TSIANOS – ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΕΟ  ΑΘΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ 6 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ.

http://www.marathonswim.gr/news-%CE%BD%CE%B5%CE%B1/5-4-2014-marathon-des-sables205-km-giorgos-tsianos-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1

http://www.marathondessables.com/en/

http://www.iefimerida.gr/news/199814/o-ellinas-poy-kynigaei-akatorthoto-meta-everest-aigaio-ti-maghi-katakta-kai-ti-sahara

http://www.rizopoulospost.com/akoma-ena-rantebou-me-thn-istoria-tou-s/

 www.icewaterfire.com

  • 9 TH WINTER SWIMMING IN DATCA TURKEY 28-2-14 Υπέροχος αγώνας , φοβερή φιλοξενία , υπέροχη παρέα!!!!           Η Ελληνική αποστολή κατέκτησε πολλά μετάλλια!!

http://www.marathonswim.gr/news-%CE%BD%CE%B5%CE%B1/9-th-winter-swimming-in-datca-turkey-28-2-14

  • 21-2-2015 GIORGOS MATHAS & ARISTIDIS POLYZOS ICE SWIMMING BLED CUP 2015

http://www.marathonswim.gr/news-%CE%BD%CE%B5%CE%B1/21-2-2015-ice-swimming-bled-cup-2015


  • Έκλεισε η Ελληνική αποστολή (η μεγαλύτερη ως τώρα) για τη Datca, Τουρκίας, στον κολυμβητικό χειμερινό αγώνα.

http://www.marathonswim.gr/events/event/%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84

 


 

Σχολιάστε

Τα πάντα για την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας στην Ελλάδα. This page presents all available information about open water competitions in Greece, photos and videos and latests and recent results… Hellenic openwater swimming