Arch to Arc: Ο Λευτέρης Παρασκευάς επιχειρεί απόψε το πιο ακραίο τρίαθλο του κόσμου!

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Από το βράδυ, 21 Ιουλίου 2015, στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) και με σημείο εκκίνησης την Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου (Marble Arch), ο Λευτέρηςθα επιχειρήσει να τρέξει σε 15 με 16 ώρες, κατά προσέγγιση, 140 χλμ από το Λονδίνο έως το Ντόβερ. Στη συνέχεια, θα κολυμπήσει τα μεσάνυχτα της 22ας Ιουλίου 2015 ή τα ξημερώματα της Πέμπτης, 23 Ιουλίου 2015, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, 33,8 χλμ  διασχίζοντας το στενό της Μάγχης ως το Καλέ στις ακτές της Γαλλίας και την Πέμπτη θα κάνει ποδήλατο για 289,7 χλμ μέχρι το τερματισμό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι (L’Arc de Triomphe) με στόχο όχι μόνο να τερματίσει, αλλά και να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των  61 ωρών και 27 λεπτών συνεχούς αγώνα! Ο Λευτέρης θα επιχειρήσει το κολυμβητικό σκέλος του αγώνα που είναι και το πλέον απαιτητικό, με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεδομένου του συνολικού εγχειρήματος, οι οποίες με βάση τις μέχρι τώρα προβλέψεις αναφέρονται  – στην καλύτερη των περιπτώσεων –  σε 3 έως 5 Μποφώρ ανέμου.

Με το Enduroman, ArchtoArc, τον τέταρτο και τελευταίο μιας σειράς άθλων, ολοκληρώνεται και η φιλανθρωπική εκστρατεία «TheExtraMile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά», μέσω της οποίας ο Λευτέρης επεδίωξε να συγκεντρώσει πόρους – τους οποίους θα κατανείμει κατάλληλα το ΜΚΣ «Δεσμός» – για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ» και της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Ο τέταρτος και πλέον επίπονος άθλος του Λευτέρη για το ArchtoArc θα καταγραφεί τηλεοπτικά και θα αποτελέσει το βασικό υλικό σχετικού ντοκιμαντέρ.

Κατάθεση δωρεών μέσω του ΜΚΣ «Δεσμός»

Δωρεές για τη συγκέντρωση πόρων για τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου θα γίνονται προσωρινά μέσω εμβάσματος στον τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου «Δεσμός». Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να συμπληρώνεται το όνομα του καταθέτη και η λέξη «Λευτέρης» και κατόπιν η κατάθεση να προωθείται μέσω email στοinfo@desmos.org, αναφέροντας τα στοιχεία επικοινωνίας του καταθέτη και το ποσό της δωρεάς.

Τράπεζα: ALPHA BANK

Δικαιούχος λογαριασμού: DESMOSNON-PROFIT

ΙΒΑΝ: GR1101401240124002002007025 

Βιογραφικό Λευτέρη Παρασκευά

Ο Λευτέρης Παρασκευάς γεννήθηκε στον Βόλο, το 1975. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως κομμωτής σε κινηματογραφικές παραγωγές κι επίσης, διαθέτει το δικό του κομμωτήριο στο κέντρο της Αθήνας. Είναι παντρεμένος κι έχει έναν γιο 2 ετών.

Πρώην πρωταθλητής κολύμβησης και μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης, ο Λευτέρης είναι παίκτης water polo εδώ και 30 χρόνια περίπου και ενεργός παίκτης της Νίκης Βόλου.

Η πορεία του ως τριαθλητή ξεκίνησε το 2011, όταν συμμετείχε στον πρώτο αγώνα τριάθλου, το Ironman-Bolton. Ακολούθησαν κι άλλοι αγώνες όπως το Celtman, το Ultraman, παράλληλα με πολλούς τοπικούς αγώνες τριάθλου και αγώνες κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης. Ο Λευτέρης αντιμετώπιζε πάντοτε τις αθλητικές δοκιμασίες στις οποίες συμμετείχε ως ευκαιρίες για ευαισθητοποίηση του κοινού και συγκέντρωση πόρων για φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζουν το έργο ιδρυμάτων με επίκεντρο το παιδί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες, τις αθλητικές δοκιμασίες και τις φιλανθρωπικές δράσεις του, επισκεφτείτε το επίσημο website στο http://www.lefterisparaskevas.com  στο TWITTER Lefteri Paraskeva
και στο facebook – Lefteris Paraskevas

πηγή: wefit.gr

NEWS FROM LEFTERIS PARASKEVAS

LefterisParaskevas . finished! Run complete at Run stage took 16hrs, 37mins. Ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος σε 16:37

Lefteris Paraskevas started his from Samphire Ho at 0121. Stars out, some cloud. Sea average conditions.Ξεκίνησε τον διάπλου της Μάγχης απο Samphire Ho στις 1:21 την νύχτα.

 

 Στις 3 περίπου τα ξημερώματα, μετά από σχεδόν τρεις ώρες κολύμβησης στους 16 βαθμούς, άρχισα να παρουσιάζω έντονα συμπτώματα υποθερμίας και αδυναμίας. Υπέφερα από έναν πόνο στο πόδι μου κι ένα ανεξήγητο πρήξιμο, η κατάσταση μου δεν ήταν καθόλου καλή και οι συνθήκες ακατάλληλες και αδύνατες να συνεχίσω. Έτσι αναγκάστηκα να σταματήσω τον αγώνα, με την επώδυνη συνειδητοποίηση πως όχι μόνο χάνω την ευκαιρία να καταρρίψω το ρεκόρ, αλλά και να ολοκληρώσω κανονικά τον αγώνα… Τον αγώνα για τον οποίο προπονούμαι καθημερινά εδώ και δύο χρόνια.

Αυτό, όμως, είναι ο αθλητισμός: μία συνεχής προσπάθεια που το αποτέλεσμά της είναι σχετικά προβλέψιμο, όχι προδιαγεγραμμένο. Αποφάσισα να συμμετάσχω σε ένα αγώνα γνωρίζοντας ότι ενδεχομένως και να με σταματήσει από την προσπάθειά μου ένας κακός καιρός, μια υποθερμία… Αλλά η πραγματικότητα αυτή, δεν με σταμάτησε από το να δοκιμαστώ και να κυνηγήσω τον στόχο μου.
Αυτή είναι η ομορφιά που κρύβει κάθε προσπάθεια: ο αγώνας, η αφοσίωση, η πειθαρχία, η πίστη σε έναν στόχο, η αποφασιστικότητα, το ψυχικό σθένος, η συνεργασία και η χαρά της συμμετοχής. Το Ταξίδι δηλαδή, όχι ο προορισμός.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά αύριο με το τρίτο σκέλος, το ποδηλατικό, εκτός διοργάνωσης.
Παρ όλες τις αντιξοότητες, συνεχίζω την προσπάθειά μου και θα δώσω ότι δυνάμεις έχω για να τερματίσω και να ολοκληρώσω την προσπάθεια αυτή.
Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράστασή σας και την αγάπη σας. Είμαι σίγουρος ότι θα εξακολουθείτε να με συνοδεύετε με τη σκέψη σας μέχρι τον τερματισμό!
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΦΙΛΕ ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΕΝΕΠΝΕΥΣΕΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!! ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!! ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ  ΣΟΥ!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!

Εκκίνηση 06:05 από Pas-de-Calais – Γαλλία για το ποδηλατικό σκέλος, με τελικό σημείο τερματισμού την Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe) στο Παρίσι

Ποδηλασία απο Pas-de-Calais μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου, μετα από 13 ώρες και 300 χλμ, εκτός διοργάνωσης Arch to Arc!

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!

One thought on “Arch to Arc: Ο Λευτέρης Παρασκευάς επιχειρεί απόψε το πιο ακραίο τρίαθλο του κόσμου!”

Αφήστε μια απάντηση