ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ – INTERNATIONAL SWIM ACROSS THE GULF OF MESINIAKOS 30km

cropped-marathon-swimming-ban.jpg  ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ                                                                  ΚΟΛΠΟΥ 30χιλ. Καλαμάτα – Τορώνη

kalamata-map

http://www.nok.gr

LOCATION: SOUTH PELOPONNESUS OFFICIAL INTERNATIONAL SWIMMING MARATHON OF MESSINIAKOS GULF.

DISTANCE: 30KM
It is the biggest SEA marathon in Greece and it is realized in Kalamata each year. It is the crossing of the Messiniakos Gulf of total distance 30km.It is an official event of the calendar of the Greek Swimming Federation (E.K.O.F.). Departure from the Municipality of Koronis and finish at the town of Kalamata, in front of the installations of the Naval Club Kalamata.

Ηeld annually on the first Saturday of September.

O πιο μεγάλος δύσκολος κολυμβητικός μαραθώνιος στην Ελλάδα.
Διοργανώνεται τον Σεπτέμβριο μήνα από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας .Είναι ο δεύτερος παλαιότερος αγώνας στην Ελλάδα. Διεθνής με μεγάλη συμμετοχή ξένων αθλητών. Μία καταπληκτική εμπειρία 30 χιλιομέτρων που αξίζει να την πραγματοποιήσει ο κάθε μαραθώνιος κολυμβητής.

ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ν.Ο.Κ.

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται μια συνεχή και γεμάτη ζωντάνια κίνηση, για να διατηρείται πάντα νεανικό, υγιές και σε καλή φυσική κατάσταση.Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη γυμναστική είναι η κολύμβηση.

Η επαφή του σώματος με το νερό μας ζωντανεύει, μας αναζωογονεί, μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δυνατοί. Σίγουρα λοιπόν, είναι ο καλύτερος τρόπος εκγύμνασης, τόσο για τα παιδιά όσο και για τα προχωρημένης ηλικίας άτομα, για τις εγκύους, αλλά και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ειδικά για τις μικρές ηλικίες έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα παιδιά σκληραγωγούνται και έχουν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στις περιβαλλοντολογικές συνθήκες.

Η κολύμβηση βελτιώνει την αντοχή και τον συντονισμό. Είναι πολύ καλή αερόβια άσκηση που έχει σαν αποτέλεσμα την καύση αρκετών θερμίδων και επομένως την απώλεια λίπους. Ακόμα και κολυμπώντας σε μέτρια ένταση, καίμε τόσες θερμίδες όσες καίει ένα άτομο που κάνει τζόκινγκ σε σχετικά γρήγορο ρυθμό.

Ασκεί τις περισσότερες μυϊκές ομάδες από οποιοδήποτε άθλημα, αφού η αντίσταση του νερού ενεργοποιεί όλους τους μύες, ώστε να μπορέσει το σώμα να κινηθεί μέσα σε αυτό.

Κάνει την καρδιά και τους πνεύμονες να δουλεύουν πιο ικανοποιητικά.

Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος άσκησης, αφού το νερό υποστηρίζει το σώμα πλήρως και έτσι δεν καταπονούνται οι αρθρώσεις και η σπονδυλική στήλη, φαινόμενο σύνηθες στα λεγόμενα αθλήματα της ξηράς.(Γι αυτό το λόγο η κολύμβηση προτείνεται ως μέσον αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς ή άλλα μυοσκελετικά προβλήματα).

Η εκμάθηση της κολύμβησης μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τις χαρές της θάλασσας και να γνωρίσουμε και άλλα θαλάσσια σπορ (υδατοσφαίριση, ιστιοπλοΐα, σκι, υποβρύχιο ψάρεμα, καταδύσεις, κ.λ.π.).

Παράλληλα με την επίδραση στο μυοσκελετικό και καρδιοκυκλοφορικό καθώς και την αύξηση της λειτουργικής ικανότητας των αναπνευστικών οργάνων, η κολύμβηση παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των ψυχοπνευματικών ικανοτήτων του παιδιού.

Αναπτύσσεται η αυτοπεποίθηση και ο συντονισμός όταν έρχονται σε επαφή με το νερό, η αυτοκυριαρχία, η συνειδητή πειθαρχία, η επιμονή, η θέληση, κ.α.

Αφήστε μια απάντηση